<< всички новини

Димитровден - Ден на строителя!

Вълнуващ ден за всички нас!
Поздрав за професионалния празник получихме от КСБ-ОП-Пазарджик, г-жа Александра Полищук, старши експерт в РУО-Пазарджик, СГСАГ- ландш.арх. Добрина Андреева, ПГСАГ-Шумен, ГСАГД „Кольо Фичето“-Ямбол, М. Тонкова, ПГДС „“, Хасково, М.Топалова, ВСУ "Черноризец Храбър",доц. д-р инж. Росица Петкова-Слипец.
По традиция, след като нашите водещи запознаха осмокласници с историята на християнския празник и празник, превърнал се в Ден на строителя, се състоя празничната щафета по класове. Първо място завоюваха момчетата от X б, специалност „Мебелно производство“, второ за XI а, специалност „Строителство и архитектура“ и „Дограма и стъклопоставяне“, а трето за X а клас, специалност „Строителство и архитектура“.
Изненада за всички бе демонстрация от строители-алпинисти, които освен, че монтират външна топлоизолация и извършват други строителни дейности по алпийски способ, демонстрираха и спасителна акция. Г-н Вълчев, учител по практика, организира събитието и покани младите мъже с толкова важна за хората професия.
Празникът продължи в двора на работилниците с благотворително барбекю и демонстрации по мебелно производство, мазилки, облицовки, зидарии, спирит ефекти от учениците.
Цялото събитие бе по идея и организация на Ученически съвет с председател Станимира Гърбешкова от XI а клас.